Jalapeno pepers gevuld met geitenkaas

Jalapeño pepers gevuld met geitenkaas, een feestelijk hapje en een pittige bite met een zoet tintje. Een mooi vegetarisch amusehapje.

Wat heb je nodig voor Jalapeño pepers gevuld met geitenkaas:

  • 6 Verse jalapeño pepers
  • 100 gr. Zachte geitenkaas
  • 2 el. Honing
  • Wat verse bieslook
  • 30 gr. Geroosterde pijnboompitten

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Snij intussen de pepers in de lengte doormidden. verwijder de zaadlijsten maar laat het steeltje eraan zitten. Dit zorgt er namelijk straks voor dat de geitenkaas er niet uitloopt in de oven.

Pak vervolgens een schaal of kom en doe hier de zachte geitenkaas in. Snij vervolgens de bieslook fijn en roer de bieslook door de geitenkaas heen.

Rooster op een middelmatig vuur de pijnboompitten. Let op dat ze niet verbranden, het roosteren gaat namelijk erg snel. Roer de geroosterde pijnboompitten samen met de honing vervolgens door de zachte geitenkaas heen.

Vul met een kleine lepel de jalapeño pepers met de geitenkaas vulling.

Bakken.

Pak een bakblik of ovenschaal en leg alle gevulde jalapeño pepers erin. Sprenkel hierna nog een klein beetje honing over de pepers heen om ze vervolgens in de voorverwarmde oven te schuiven.

Bak ze in 10 minuten mooi bruin of net zolang totdat de geitenkaas een klein beetje bruin kleurt.

Presenteer de jalapeño pepers gevuld met geitenkaas op een mooi sjiek bord of schaaltje.

Fijne feestdagen!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie