Italiaanse boerenkool stamppot met amandelschaafsel

vervolgensDeze Italiaanse boerenkool stamppot met amandelschaafsel vind iedereen zo lekker!

Wat heb je nodig voor een Italiaanse boerenkool stamppot met amandelschaafsel voor 4 à 5 personen:

  • 300 gr. Gesneden Boerenkool
  • 6 Kruimige aardappelen
  • 400 gr. Italiaanse roerbakmix
  • 250 gr. Magere spekreepjes
  • 3 el. Zonnebloempitten
  • 3 el. Amandelschaafsel
  • Zout, peper, knoflook, paprikapoeder naar smaak

Hoe ga je te werk:

We beginnen met het schillen van de aardappels. Snijd ze in gelijke stukken zodat ze gelijk gaar zijn.
Doe de aardappels en de boerenkool in een grote pan en kook deze in ruim water in 30 minuten gaar.

Zodra de aardappels en boerenkool op het fornuis staan kan je beginnen met het wokken van de roerbakmix en de spekreepjes. Bak eerst de spekreepjes mooi bruin en daarna kan de roerbakmix erbij.

Ondertussen zijn de boerenkool en aardappels gaar.

Giet nu de boerenkool en aardappels af in een vergiet. Laat het even een paar minuten staan.
Daarna kan je alles fijn stampen. Je kan nu eventueel een beetje (lactosevrije) melk toevoegen. Vervolgens kan je de gewokte Italiaanse roerbakmix, de krokante spekreepjes en zonnebloempitten er door heen scheppen.

Breng nu alles op smaak met wat zout, peper, (verse) knoflook en paprikapoeder.

Presenteer vervolgens de Italiaanse boerenkool stamppot met wat amandelschaafsel er over heen, op een mooi bord.

Uiteraard kan je er natuurlijk een (vega)worstje bij serveren.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Eén gedachte over “Italiaanse boerenkool stamppot met amandelschaafsel

Geef een reactie