Italiaans borrelbrood met olijven en cherrytomaten

Heerlijk voor in het weekend, een Italiaans borrelbrood met olijven en cherrytomaten.

Wat heb je nodig voor een Italiaans borrelbrood:

  • 750 gr. Tarwebloem
  • 450 gr. Lauw warm water
  • 10 gr. Suiker
  • 8 gr. Droge gist
  • 9 gr. Zout
  • 40 gr. Olijfolie (ik heb de olie gebruikt die in het bakje zat van de verse olijven uit het koelvak van de supermarkt.)
  • 1,5 tl. Wilde tijm, gedroogd
  • 2 tl. Basilicum, gedroogd
  • 2 tl. Oregano, gedroogd
  • Ongeveer 20 groene olijven
  • Ongeveer 8 cherry tomaten
  • Een paar uienringen gehalveerd

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Meng ondertussen alle droge ingredienten in een beslagkom door elkaar. Stort daarna de inhoud van de beslagkom op het aanrecht/werkblad en maak een kuiltje in het midden. Giet in het midden een beetje lauw warm water en ook een beetje van de olijfolie en roer/kneed dit rustig door elkaar. Giet steeds meer water en olijfolie door het meelmengsel. Als het water en de olijfolie er allemaal doorheen gekneed is, kneed de deegbal dan ruim 5 tot 10 minuten stevig door.

Leg de deegbal terug in de beslagkom en dek hem daarna af met een stuk plasticfolie. Laat hem vervolgens op een warme plek rustig een uurtje rijzen.

Nadat de deegbal een uurtje heeft kunnen rijzen, haal je hem weer uit de beslagkom en kneed je hem even goed stevig door. Bestuif een braadslee of bakplaat met wat meel en leg de deegbal erin. Duw de deegbal plat zodat hij mooi in de vorm past.

Duw de olijven, cherrytomaten en de gehalveerde uienringen in het deeg en laat het deeg hierna nog ongeveer 20 minuten rijzen op een warme plaats en onder plasticfolie.

Schuif na het rijzen het Italiaans borrelbrood in de oven voor 30 minuten.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie