Hummus, dip van kikkererwten en tahin

Hummus, dip van kikkererwten en tahin is lekker bij diverse rauwe groenten en/of op een rijstwafel met rauwkost. Je kan er lekker mee variëren.

Wat heb je nodig voor hummus:

  • 1 Blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 el. Tahin
  • 1 Teentje knoflook
  • 1,5 el. Citroensap (vers)
  • 1 tl. Zout
  • 0,5 tl. Baking soda
  • Chilipeper naar smaak
  • 1 el. IJskoud water

Laat eerst de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze met koud water af.

Doe de kikkererwten en de teen knoflook vervolgens in een keukenmachine en laat de machine de kikkererwten en de knoflook fijn malen. Doe hierna de overige ingrediënten erbij behalve het water.

Laat de machine vervolgens weer draaien. Zorg ervoor dat het kikkererwten mengsel een mooie gladde pasta wordt. Als de hummus nog wat aan de dikke kant is kan je het ijskoude water erbij gieten.

Proef nu de hummus of hij goed op smaak is. Mocht je vinden dat hij wat flauw is, voeg er dan nog wat chilipeper aan toe en/of wat zout.

Schep de hummus als hij goed op smaak is, in een mooi schaaltje en garneer het met wat paprikapoeder en een scheutje olijfolie.

Hummus kan je 2 à 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie