Healthy fudge van flespompoen en dadels

Deze healthy fudge van flespompoen en dadels is echt een aanrader om een keer te maken! De fudge is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor het maken van healthy fudge van flespompoen en dadels in een bakvorm van ongeveer 20 cm bij 18 cm :

Voor de pompoenbodem heb je nodig:

  • 375 gr. flespompoen
  • 100 gr. pindapasta crunchy
  • 100 gr. Kokosolie
  • 50 gr. Honing

Voor de chocolade topping heb je nodig:

  • 3 Flinke eetlepels cacao
  • 300 gr. Gedroogde dadels
  • 100 gr. Kokosolie

Pak nu eerst een schaal en vul deze met warm water.

Laat in het warme water de gedroogde dadels minimaal één uur weken. Ze worden door het warme water wat zachter en plakkeriger waardoor je straks echt de ‘fudge structuur’ krijgt.

Eerst maak je de bodem van flespompoen.

Snijd de flespompoen in gelijke stukken en doe ze in een pan met water. Kook de pompoen net zolang totdat de pompoen zacht (gaar) is.

Als de pompoen gaar is giet dan het water af en pureer met een staafmixer of in de blender de pompoen totdat het een mooie egale massa is.

Roer nu door de gekookte en gepureerde pompoen 100 gram kokosolie, honing en pindakaas crunchy er door heen. Blijf net zolang roeren totdat de kokosolie is gesmolten en alle ingrediënten goed vermengd zijn met elkaar.

Bekleed een bakvorm of braadslee van ongeveer 20 cm bij 18 cm met bakpapier. Doe hier vervolgens het pompoenmengsel in. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm. Zet hierna de vorm voor minimaal één uur in de koelkast. Dit omdat het pompoenmengsel helemaal hard moet worden.

Vervolgens maak je de chocolade topping.

Giet intussen de geweekte dadels af en stop ze in de keukenmachine of blender. Laat de machine draaien zodat er een mooie dadelpasta ontstaat.

Doe intussen in een klein steelpannetje de 100 gram kokosolie en laat dit smelten op een laag vuur. Is de kokosolie helemaal gesmolten, dan mag het bij de dadelpasta in de machine gegoten worden. Laat de keukenmachine of blender weer even draaien zodat beide ingrediënten gemengd worden. Voeg als laatste de drie flinke eetlepels cacao toe. Laat nu weer de machine draaien zodat alles mooi met elkaar word gemengd.

Haal de bakvorm met het pompoenmengsel uit de koelkast. Check even of de bodem helemaal hard geworden is. Zo niet, doe dan de bodem nog even terug in de koelkast.

Als de bodem wel mooi hard is geworden dan mag het dadel-cacao mengsel erop worden geschept. Verdeel het mengsel mooi gelijkmatig over de pompoenbodem heen. De pompoen moet helemaal bedekt zijn met het dadel-cacao mengsel.

Zet vervolgens de bakvorm weer terug in de koelkast en laat hem minimaal twee uur in de koelkast staan voordat je de healthy fudge van pompoen en dadels gaat snijden. Ik heb er driehoekjes van gesneden, maar kleine vierkante blokjes kan natuurlijk ook.

Bewaar de gesneden healthy fudge van flespompoen en dadels in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.