Healthy bites met cacao en maca

Deze healthy bites zijn weer eens wat anders. Ze zitten vol goede vitamines, vezels, vetten en deze healthy bites met cacao en maca zijn super lekker!

Maca is een knolgewas en groeit in Peru. Na het oogsten wordt de wortel gekookt en vervolgens gedroogd en vermalen tot poeder. Naast dat maca een zeer hoge voedingswaarde heeft en een grote hoeveelheid vitamines en mineralen bevat, is het ook een adaptogeen. Een adaptogeen is een stof wat zorgt voor een natuurlijke balans in je lijf. Door het regulerende effect kan het helpen tegen een verhoogde bloeddruk en/of een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Ik gebruik maca vanwege de werking op het immuunsysteem en het geeft mij meer energie. Onderzoek heeft bewezen dat het zuurstofgehalte in het bloed verhoogt.

Wat heb je nodig voor het maken van healthy bites met cacao en maca:

  • 400 gr. Gedroogde dadels (geweekt in lauwwarm water)
  • 400 gr. Gemengde ongebrande en ongezouten noten
  • 50 gr. Maca poeder
  • 2 tl. Kaneel
  • 2 tl. Cacao
  • 2 el. Water
  • 75 gr. Cacaonibs
  • Mespunt zout

Hoe ga je te werk?

Bekleed nu eerst een (vierkant) bakblik met aluminiumfolie.

Weeg hierna de gedroogde dadels af en laat ze ongeveer 15 minuten weken in lauwwarm water.

Weeg de cacaonibs af, gebruik de helft (35 gram) voor in het mengsel de andere helft gaat straks over de healthy bites heen.

Vervolgens mag de rest van de ingrediënten worden afgewogen en doe ze in de keukenmachine. Laat de machine vervolgens draaien net zolang totdat alles mooi fijn gedraaid is.

Knijp de gedroogde dadels uit en doe ze in de keukenmachine bij de overige ingrediënten. Laat de machine weer draaien. Als het mengsel begint te klonteren is het goed genoeg gemengd. Haal nu de inhoud uit de keukenmachine en doe het in het met aluminium beklede bakblik.

Verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan. Strooi nu de rest van de cacaonibs (35 gram) over het mengsel en druk het geheel een beetje aan. Zet het bakblik voor ongeveer 1 uur in de koelkast.

Bewaren

Na een uurtje kan je van de grote ‘koek’ vierkantjes snijden zodat je kleine bites krijgt. Ze zijn ideaal als tussendoortje en om mee te nemen naar school of het werk. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn dan ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.