Healthy bananenijs met pindakaas

Healthy bananenijs met pindakaas. Dit is een heel eenvoudig recept, maar zo lekker!! Lactosevrij en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor 2 kommetjes healthy bananenijs met pindakaas:

  • 2 Bevroren bananen
  • 2 el. Pindakaas crunchy
  • 100 ml. warm water
  • 0,5 tl. Zout
  • 1 el. Cacaonibs
  • 8 Verse dadels ontpit
  • Als topping fijn gehakte ongebrande en ongezouten pinda’s en wat cacaonibs

Snijd eerst de twee bananen in stukken en doe ze vervolgens in een afgesloten bakje in de vriezer. Laat ze hier minimaal één dag in staan zodat ze echt helemaal bevroren zijn.

Als de in stukken gesneden bananen helemaal bevroren zijn, mogen ze uit de vriezer worden gehaald. Doe ze vervolgens in de blender.

Voer hier het warme water en de pindakaas aan toe. Laat de blender rustig gepulseerd draaien. Let op: Ze de blender niet meteen op vol vermogen, de meeste blenders kunnen dit namelijk niet aan en gaan doordat de bevroren banaan zo hard is, kapot.

Als de bevroren bananen, het water en de pindakaas mooi gepureerd zijn, mogen de verse ontpitte dadels erbij en het zout erbij. Zet de blender weer aan. Laat hem draaien net zo lang totdat er een mooie egale massa ontstaat.

Voeg als laatste de eetlepel cacaonibs toe. Dit geeft net dat kleine beetje ‘crunchy’ in het bananenijs. Nog heel even de blender aanzetten zodat de cacaonibs er doorheen geroerd worden.

Schep nu het healthy bananenijs met pindakaas in mooie ijscoupes en garneer met fijn gehakte ongebrande en ongezouten pinda’s en een klein beetje cacaonibs.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.