Havermouttaart met banaan en noten

Deze havermouttaart is erg voedzaam en een goed excuus om te zeggen dat je taart als ontbijt mag eten. Wie wil dit nu niet? 🙂

Wat heb je nodig voor een havermouttaart voor ongeveer 8 personen:

  • 400 gr. Havermout
  • 500 ml. Water
  • 3 Eieren
  • 50 gr. Gebroken lijnzaad
  • 50 gr. Chiazaad
  • 3 Bananen geprakt
  • Gemengde noten, cranberries, rozijnen, gojibessen, in totaal 400 gram.
  • 250 gr. Appels geschild en in kleine blokjes gesneden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil eerst de appeltjes en snijd ze in blokjes. Prak de 3 bananen en meng ze door de appeltjes heen.

Voeg vervolgens alle andere ingredienten toe en roer alles goed door elkaar in een beslagkom. Laat het mengsel een kwartiertje staan.

Vet een springvorm in of bekleed de vorm met bakpapier.

Roer het mengsel nog een keer door en vul vervolgens de springvorm met het mengsel. Druk het ligt aan en zorg dat het mooi verdeeld is in de vorm.

Schuif de taart nu in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Je kunt de taart als ontbijt eten of neem een klein puntje als voedzaam tussendoortje. Voeg een klein kloddertje magere kwark, wat nootjes en wat plakjes banaan toe voor de finishing touch.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie