Hartige boekweitmuffins met Jalapeno en Oude kaas

Hartige boekweitmuffins met jalapeno en oude kaas zijn een prima lunchgerecht of als bijgerecht bij de borrel. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 hartige boekweitmuffins met jalapeno en oude kaas:

  • 300 gr. Boekweitmeel
  • Een halve rode paprika
  • 1 Grote tomaat
  • 1 Jalapeno peper
  • 2 Eieren.
  • 1 Teentje knoflook
  • 85 gr. Oude kaas
  • 3 tl. Gedroogde oregano
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 1 tl. Zout
  • 200 ml. Water

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden. 

Snijd intussen de paprika en de tomaat in kleine blokjes, en snijd dan de jalapeno peper (denk bij het snijden van het pepertje aan plastic handschoentjes) en het teentje knoflook heel fijn. Doe de gesneden groenten in een schaaltje en strooi er de 3 theelepels gedroogde oregano en de theelepel zout overheen. Roer dit dan even goed door zodat het zout en de gedroogde oregano goed vermengd is met de gesneden groenten.

Kluts in een ander schaaltje de twee eitjes door elkaar heen.

Pak nu een beslagkom en weeg het boekweitmeel af. Voeg hier vervolgens de bakpoeder en baking soda aan toe. Roer dit even goed door elkaar heen.

Rasp vervolgens de oude kaas boven het schaaltje met gesneden groente. En roer de oude kaas door de groente heen. Voeg nu de groente toe aan het boekweitmeel en roer door elkaar heen. Hierna mogen ook de geklutste eitjes en het water worden toegevoegd. Roer alles goed door elkaar. Als het beslag aan de droge kant is, voeg er dan wat water extra aan toe.

Het Bakken.

Pak nu een muffin bakblik (vet deze wel van te voren in) of gebruik cupcake vormpjes. Vul de vormpjes of het bakblik met het deegmengsel. Schuif de hartige boekweitmuffins met oude kaas voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. laat als de muffins gaar zijn, ze afkoelen op een rooster.

Serveer de muffins met een klein beetje homemade tomatensalsa.

Enjoy!
Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

 

Geef een reactie