Groentestoof met verse munt

Über gezond en lekker, deze kleurige groentestoof met verse munt!

Wat heb je nodig deze kleurige groentestoof met verse munt:

  • 5 Tenen knoflook
  • 4 Grote uien
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 6 Puntpaprika’s
  • 1,5 Kilo tomaten in vieren (ontveld en zonder zaadlijsten)
  • Kopje water
  • Peper en zout
  • 1 tl. Kurkuma (Koenjit)
  • 1 tl. Kaneel
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 1 Bosje munt fijngesneden
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Handje ongezouten witte amandelen
  • Olijfolie
  • (eventueel) handje krenten

Snij de groenten in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. Fruit eerst de uien en de knoflook aan in olijfolie. Als de uien glazig zijn, gaat de kurkuma, kaneel, en de paprikapoeder in de pan. Bak de kruiden even een minuutje mee en voeg een klein kopje water toe. De gebakken kruiden komen dan goed tot z’n recht. Voeg nu de overige groenten behalve de aubergine toe en breng verder op smaak met zout, peper en een klein scheutje balsamicoazijn. Voeg als laatste de aubergine en het halve bosje munt toe aan de stoof. Draai nu het fornuis uit en laat minimaal een uur staan. Meng dan de rest van de fijngesneden munt, amandelen en (eventueel) de krenten toe.

Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt! Maak het dus gerust een dag eerder en als het naar wens is zet het dan in de koelkast. Eet je het koud haal het dan minimaal een uurtje van te voren uit de koelkast, zodat de kou eraf is. Wil je het warm eten warm het dan rustig op en laat het vooral niet koken.

Serveer het met een stuk bruin Turks brood en falafel.

Eet Smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie