Groenten uit de oven met yoghurt kruidendip

Lekker vegetarisch gerecht: groenten uit de oven met yoghurt kruidendip.

Wat heb je nodig om groenten uit de oven met yoghurt kruidendip voor ongeveer 4 personen te maken:

  • 1 Broccoli
  • 500 gr. Sperziebonen
  • 6 Tomaten
  • 1 Stengel bleekselderij
  • 200 ml. Groente fond
  • 1 Bol mozzarella
  • 1 Prei
  • 4 Eieren
  • 1 el. Gedroogde oregano
  • Yoghurtdip (zelfgemaakt)

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Snijd alle groenten in kleine stukjes of ringen. Blancheer vervolgens de sperziebonen en de broccoli kort. Leg alle verschillende soorten groente op een bakplaat en giet de groente fond erover heen. Strooi er ook gelijkmatig de eetlepel oregano overheen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze plakjes over de groente heen. Breek daarna de 4 eieren op de bakplaat open. Strooi er naar smaak nu wat peper en zout overheen.

Schuif de bakplaat voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Als alle groenten gaar is en de eieren gestold zijn, en de mozzarella gesmolten is, dan kan de bakplaat met groenten uit de oven. Serveer dit gerecht met een zelfgemaakte yoghurt kruidendip. Op dit blog staat ook een recept voor een yoghurt kruidendip.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie