Groene cake van verse spinazie, banaan en kikkererwten

Weer eens iets anders; groene cake van verse spinazie, banaan en kikkererwten. Deze lekkere cake is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een grote groene cake van verse spinazie, banaan en kikkererwten:

  • 3 Rijpe bananen
  • 1 Groot blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 300 gr. Verse spinazie
  • 100 ml. Water
  • 150 ml. Sojadrink
  • 50 gr. Honing
  • 50 gr. Kokosolie
  • 300 gr. Glutenvrije havermeel
  • 2 tl. Bakpoeder
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Doe intussen de kikkererwten nadat je ze hebt afgespoeld onder de koude kraan, in de blender. Voeg hier 100 milliliter water aan toe. Laat de blender nu de kikkererwten fijn malen. Voeg vervolgens de drie rijpe bananen eraan toe. Laat nu de blender weer draaien zodat de kikkererwten en de bananen goed vermengd zijn met elkaar.

Pak een beslagkom en doe de inhoud van de blender in de kom.

Spoel de verse spinazie af onder de koude kraan en doe de spinazie hierna in de blender. Voeg de 150 milliliter sojadrink hieraan toe. Laat de blender draaien zodat de verse spinazie helemaal fijn gemalen is. Mijn blender is niet groot genoeg dus ik moet de spinazie in meerdere keren fijn malen.

Giet vervolgens de fijn gemalen spinazie bij het kikkererwten-banaan mengsel en roer alles goed door elkaar heen. Voeg nu ook de honing en het havermeel, bakpoeder en het zout toe. Roer alles nogmaals goed door.

Verwarm in een klein steelpannetje 50 gram kokosolie zodat het vloeibaar is en giet dit dan bij het beslag. Roer het cakebeslag goed door elkaar heen zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Bakken.

Vet een cakeblik goed in of bekleed hem met bakpapier. Vul de vorm met het beslag en schuif de groene cake van verse spinazie, banaan en kikkererwten voor 60 minuten in de oven. Na 60 minuten mag de temperatuur van de oven worden teruggezet naar 150 graden en mag de cake nog 30 minuten worden gebakken.

Laat de groene cake helemaal afkoelen op een rooster. Let op; de cake blijft wat nat, dus als je een prikker erin stopt om te checken of hij gaar is, komt deze er niet schoon uit. De cake is gaar als hij een klein beetje terugveert als je op de bovenkant drukt.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.