Granola met noten, pitten en zaden

Deze granola met noten, pitten en zaden is super lekker door de yoghurt of op een pannenkoek.

Wat heb je nodig voor ongeveer 700 gram granola met noten, pitten en zaden:

  • 200 gr. Havermout
  • 50 gr. Havervlokken
  • 50 gr. Zonnebloempitten
  • 50 gr. Pompoenpitten
  • 30 gr. Chiazaad
  • 50 gr. Gebroken lijnzaad
  • 75 gr. Dadels ontpit
  • 1 Grote eetlepel appelstroop
  • 100 gr. Honing
  • 2 Grote eetlepels kokosolie
  • 75 gr. Rozijnen
  • 10o gr. Gemengde noten, grof gehakt

Verwarm eerst de oven voor op 160 graden.

Verhit ondertussen in een pannetje de honing, kokosolie en de appelstroop.

Meng alle droge ingredienten, behalve de dadels en de rozijnen met elkaar.

Als het mengsel van de honing, kokosolie en de appelstroop goed gesmolten is, giet dan vervolgens dit mengsel bij de droge ingredienten. Roer alles even goed door elkaar.

Leg nu op een bakplaat een stuk bakpapier en stort het mengsel op de bakplaat. Verspreid het mengsel gelijkmatig over de plaat. Schuif de bakplaat met de granola in wording voor 20 minuten de oven in. Snijd intussen de dadels in kleine stukjes en meng de dadelstukjes met de rozijnen door elkaar.

Na 20 minuten mag de bakplaat eruit. Meng nu ook de rozijnen en de dadels door de granola heen. Verspreid daarna alles weer gelijkmatig over de bakplaat. Schuif wederom de bakplaat in de oven, nu voor 10 minuten.

Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen op de plaat. Als hij helemaal is afgekoeld kan je de granola van de plaat halen en bewaren in een luchtdichte trommel of voorraadpot.

De granola blijft ongeveer 1 week goed in een afgesloten trommel of bewaarblik.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.