Granola met dadels en cashewnoten

Er is niets lekkerder dan zelfgemaakte granola voor het ontbijt of lunch.

Wat heb je nodig voor ongeveer 750 gram granola:

  • 200 gr. Havermout
  • 100 gr. Havervlokken
  • 50 gr. Gebroken lijnzaad
  • 30 gr. Chiazaad
  • 50 gr. Zonnebloempitten
  • 50 gr. Pompoenpitten
  • 100 gr. Ongebrande en ongezouten cashewnoten. Doormidden gebroken/gehalveerd
  • 100 gr. Gedroogde dadels
  • 80 gr. Honing
  • 2 el. Kokosolie
  • 2 el. Appelstroop

Verwarm eerst de oven voor op 160 graden.

Meng vervolgens alle zaden, pitten, havermout, cashewnoten en havervlokken door elkaar in een kom. Doe daarna de honing, appelstroop en kokosolie in een klein steelpannetje en verwarm dit op een zacht vuur. Zorg dat alles gesmolten is.

Giet het gesmolten mengsel bij de pitten, zaden, havermout, cashewnoten en havervlokken en roer ondertussen alles goed door elkaar.

Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en stort de inhoud van de kom op de bakplaat en verdeel het mengsel over de plaat heen en druk het ligt aan waardoor er een grote platte koek ontstaat.

Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven.

Snijd vervolgens de gedroogde dadels in kleine stukjes. Als de 20 minuten voorbij zijn haal je de bakplaat uit de oven en verdeel je ook de dadels over de bakplaat. Meng de dadels met een lepel of spatel door de granola heen. Verdeel het mengsel weer over de bakplaat en druk daarna alles weer ligt aan.

Schuif de bakplaat voor 10 minuten de oven in.

Als de granola klaar is, laat het dan afkoelen op de bakplaat, zo kan je als het is afgekoeld er mooie brokken van breken.

Bewaar de granola in een afgesloten (koek)blik of voorraadpot.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Eén gedachte over “Granola met dadels en cashewnoten

Geef een reactie