Gingerbread met banaan en specerijen

Een gingerbread met banaan met specerijen, heerlijk voor de koude maar feestelijke decembermaand. En hij is lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een gingerbread met banaan en specerijen in een cakeblik van 26 centimeter:

  • 4 Rijpe bananen
  • 120 ml. Water
  • 1 tl. Appelcider azijn
  • 1 el. Ahornsiroop
  • 1 el. Kokosolie

Doe eerst bovenstaande ingredienten samen in de blender. zorg dat alle ingredienten goed met elkaar gemengd zijn.

Weeg onderstaande ‘droge’ ingredienten af.

  • 150 gr. Volkoren speltmeel
  • 150 gr. Tarwemeel
  • 1 Zakje bakpoeder
  • 5 gr. Gingerbread kruiden (Dille & Kamille) of speculaaskruiden
  • 1 tl. Bakkerszout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl. Baking soda

Meng intussen de droge ingredienten goed door elkaar. Doe nu de ingredienten uit de blender erbij. Spatel dit goed door elkaar heen. Als alle ingredienten goed met elkaar gemengd zijn, giet dan dit mengsel in een cakeblik van minimaal 26 centimeter. Ik bedek het blik met bakpapier, zo kan ik het brood makkelijk uit de vorm halen.

Bak het Gingerbread 5 minuten op 160 graden. Vervolgens mag de oven naar een temperatuur van 150 graden en bak het brood nog eens 30 minuten. Na 30 minuten mag je de temperatuur terugbrengen naar 120 graden en bak het Gingerbread in 60 minuten af.

Als hij gaar is, haal hem dan uit het cakeblik en laat hem afkoelen op een rooster.

Het Gingerbread smaakt heerlijk met een klein beetje notenpasta, maar puur is hij ook heerlijk!

Bewaar als het gingerbread helemaal is afgekoeld in een afgesloten trommel in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.