Gezonde lactosevrije pumpkin pie

Het is het ideale seizoen ervoor, pumpkin pie. Deze wordt normaal gemaakt met veel boter, suiker en melk. Ik heb een gezonde lactosevrije pumpkin pie gemaakt. Hij is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je allemaal nodig voor een gezonde lactosevrije pumpkin pie van 26 cm doorsnede:

  • 500 gr. Flespompoen
  • 450 ml. Sojadrink
  • 4 el. Honing
  • 2 Eieren
  • 1 Eigeel
  • 1 el. Speculaaskruiden

Voor de bodem heb je nodig:

  • 150 gr. Gedroogde dadels
  • 150 gr. Gemengde ongebrande en ongezouten noten
  • 2 tl. Kokosolie
  • 50 gr. Havermeel

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden. 

Snijd vervolgens de flespompoen in gelijke stukken. Pak hierna een pannetje en doe hier de gesneden flespompoen, de sojadrink, de speculaaskruiden en de honing in. Breng dit allemaal rustig aan de kook. Laat alles op een laag vuurtje rustig koken totdat de flespompoen gaar is. Hij is gaar als de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.

Pak intussen een schaal of beslagkom en vul deze met heet water. Doe hier de gemengde en ongezouten noten plus de gedroogde dadels in. Laat dit minimaal een uur weken.

Inmiddels zal de pompoen wel gaar zijn. Pak nu een beslagkom of schaal en giet hierin de flespompoen met de sojadrink. Pak vervolgens een staafmixer en mix alles tot een mooie gladde massa. Laat dit helemaal afkoelen.

Giet intussen de gemengde noten en dadels af. Doe ze vervolgens in de keukenmachine. Laat de machine net zolang draaien totdat het een mooi fijn mengsel is. Voeg nu de 2 theelepels kokosolie en het havermeel toe. Laat de machine net zolang draaien totdat er een bal ontstaat. Als alles mooi gemengd is en er dus een deegbal is ontstaan, dan mag de keukenmachine uit.

Opbouwen van de pumpkin pie.

Vet een springvorm goed in of gebruik bakpapier om de binnenkant te bekleden. Pak de deegbal uit de keukenmachine en leg die in het midden van de springvorm. Druk nu met je handen de bal plat. Zorg dat het deeg mooi en gelijkmatig verdeeld wordt over de bodem.

Klop vervolgens de 2 eieren en het eigeel mooi luchtig.

Als het pompoenmengsel is afgekoeld dan mag dit rustig door het luchtig geklopte ei heen gemengd worden. Is dit allemaal goed gemengd, giet het pompoenmengsel dan voorzichtig bovenop de deegbodem in de springvorm.

Bakken.

Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak de gezonde lactosevrije pumpkin pie op 160 graden in 70 minuten gaar. De taart blijft een beetje zacht. Hij is gaar als hij aanvoelt als een zachte omelet.

Laat de pumpkin pie in de vorm zo’n 15 minuten afkoelen. Haal vervolgens de rand van de springvorm eraf en laat hem hierna helemaal afkoelen.

Bewaar de pumpkin pie in de koelkast. Maar eet hem binnen drie dagen.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie