Gewokte savooiekool met pastinaak en pompoen

Gewokte savooiekool met pastinaak en pompoen. Een mooi en lekker vegetarisch gerecht met winterse groente!

Wat heb je nodig voor gewokte savooiekool met pastinaak en pompoen voor 2 personen:

  • 1/2 Savooiekool
  • 4 Kleine pastinaakjes of 2 grote
  • 1/2 Pompoen
  • 2 et. Sesamzaadjes
  • 1 et. Japanse sojasaus, zout
  • Klein beetje kokosolie om in te bakken
  • 100 gr. Quinoa

Snijd nu eerst de pastinaak in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. De savooiekool mogen nu in repen gesneden worden van een centimeter breed. Haal de dikke nerf van de kool eruit. Doe vervolgens nu de quinoa in een pannetje met water. Volg voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking.

Pak een wok en verhit de kokosolie goed. Frituur nu eerst in de kokosolie de plakjes pastinaak. Ze zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin geworden zijn. Leg ze vervolgens op een keukenpapiertje en laat ze goed uitlekken. Snij de pompoen in dunne reepjes van ongeveer een halve centimeter en wok ze ook mooi goudbruin. Leg ze ook op een keukenpapiertje en laat ze goed uitlekken.

Verhit nu een eetlepel kokosolie in de wok en roerbak hierin de savooiekool voor ongeveer vier minuten op een heel hoog vuur. Voeg na vier minuten de sesamzaadjes toe en bak deze een minuutje mee.

Vervolgens mag nu de pompoen, pastinaak en de quinoa toe worden gevoegd en wok dit alles samen nog even zodat het allemaal goed warm is. Voeg op het laatste moment de sojasaus toe.

Serveer het op een mooi bord, strooi er vervolgens wat gedroogde pompoenpitten overheen als finishing touch.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.