Gevulde minipaprika’s met tonijn

Gevulde minipaprika’s met tonijn. Ook weer een leuk hapje voor de feestdagen of gewoon voor in het weekend!

Wat heb je nodig voor 14 gevulde minipaprika’s met tonijn:

  • 7 minipaprika’s (ik heb oranje paprika’s gebruikt)
  • Camembert in plakjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 Prei in dunne ringetjes
  • Zout en peper naar smaak.

Verwarm nu eerst de oven voor op 250 graden en zet alvast de grill aan.

Halveer intussen de minipaprika’s en verwijder de zaadlijst. Je hebt nu 14 halve paprika’s. Let op; laat het steeltje eraan zitten. Dit zorgt ervoor dat de vulling er niet op loopt tijdens het grillen in de oven.

Was vervolgens een prei goed af met koud water en snij hem hierna in kleine fijne ringetjes. Pak een vergiet of een zeef en schep hierin het blikje tonijn leeg. Laat de tonijn even goed uitlekken. Knijp de tonijn eventueel uit zodat zoveel mogelijk vocht eruit is.

Doe nu de uitgelekte tonijn in een kom en voeg hieraan de in ringetjes gesneden prei toe. Roer dit even door elkaar heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Snijd vervolgens 14 plakjes camembert. Vul iedere minipaprika met het tonijn-prei mengsel en leg er als laatste een plakje camembert op.

Leg hierna alle paprikaatjes in een braadslee en schuif de braadslee in het midden van de oven.

Grillen.

Grill de gevulde minipaprika’s met tonijn een paar minuten in de oven. De camembert moet mooi bruin kleuren en een heel klein beetje gaan smelten. Haal ze vervolgens uit de oven en serveer ze op een mooi bordje of schaaltje. Ze zijn warm en koud erg lekker!

Fijne feestdagen!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je zelf bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.