Gepofte zoete aardappel met paddenstoelen en blauwschimmel kaas

Gepofte zoete aardappel met paddenstoelen en blauwschimmel kaas is een vegetarisch gerecht en is ook glutenvrij.

Wat heb je nodig voor het maken van gepofte zoete aardappel met paddenstoelen en blauwschimmel kaas voor 2 personen:

  • 2 Zoete aardappels
  • 200 gr. Gemengde paddenstoelen
  • 2 Stengels bleekselderij
  • 2 Uien
  • 100 gr. Blauwschimmel kaas
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Handje verse kruiden o.a. peterselie, rozemarijn, selderij
  • Peper en zout naar smaak

Verwarm nu eerst de oven voor op 195 graden.

Prik in de zoete aardappels met een vork meerdere gaatjes. Pak de aardappels ieder afzonderlijk in. Gebruik voor het inpakken van de aardappels aluminiumfolie. Laat wel wat ruimte tussen de aardappel en het folie over zodat de hete lucht kan circuleren.

Pak vervolgens een ovenschaal en leg hier beide zoete aardappels in. Schuif de schaal voor minimaal één uur in de voorverwarmde oven en stoom de aardappels gaar. (De zoete aardappels zijn gaar als je er gemakkelijk met een vork in kan prikken.)

Snijd intussen als de zoete aardappels in de oven staan de uien de knoflook en de stengels bleekselderij fijn. Fruit ze eerst aan in de koekenpan in een klein beetje olijfolie.

Snijd vervolgens de gemengde paddenstoelen in plakjes en doe ze bij de uien, knoflook en bleekselderij. Bak alles even zodat de verschillende smaken goed met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het groentemengsel.

Hak de verse kruiden fijn en voeg deze toe aan het groentemengsel. Laat alles even kort samen in de koekenpan staan op een laag vuur. Roer het geheel rustig een aantal keren door.

Als laatste mag de blauwschimmel kaas worden toegevoegd bij de groenten. Laat het vuur laag staan zodat de kaas kan smelten. Roer de kaas door de groenten heen.

Haal als de gepofte zoete aardappel gaar is, deze uit de oven. Haal hem uit het aluminiumfolie en snijd hem in de lengte een beetje in zodat de groentevulling er mooi in gestopt kan worden.

Serveertip:

Maak van een verse rode peper kleine ringetjes en strooi deze als topping over de gepofte zoete aardappel.

Eetsmakelijk!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie