Geitenkaas op roggebrood met pistache en vijgencompote

Geitenkaas op roggebrood met pistache. Een heel lekker en mooi vegetarisch amusegerechtje voor de feestdagen. Gegarneerd met homemade vijgencompote.

Wat heb je nodig voor 12 geitenkaas op roggebrood met pistache en vijgencompote amusehapjes:

  • 100 gr. Zachte geitenkaas
  • 6 Hele plakken Fries roggebrood
  • 50 gr. Gehakte pistachenootjes
  • 1 el. Honing

Hak nu eerst de pistachenootjes grof in een vijzel of gebruik een deegroller. Als je een deegroller gebruikt pak dan een theedoek, leg hier de pistachenootjes op en rol stevig met de deegroller over de nootjes heen.

Maak vervolgens van de zachte geitenkaas twaalf kleine balletjes met je handen. Rol de balletjes vervolgens door de gehakte pistachenootjes heen.

Steek met een rond vormpje, bijvoorbeeld een borrelglaasje twaalf rondjes uit de plakken roggebrood. Sprenkel op het roggebroodrondje een klein beetje honing en leg er vervolgens het geitenkaasballetje bovenop.

Wat heb je nodig voor het maken van ongeveer 300 gram vijgencompote:

  • 10 Verse vijgen
  • 2 Kleine uien
  • 1 el. Balsamico azijn
  • 1 el. Appelcider azijn
  • 2 el. Olijfolie
  • 4 el. Appelsap
  • Klein beetje zwarte peper

Snipper de twee kleine uien en fruit ze aan in een braadpan in de olijfolie. Snijd vervolgens de tien vijgen in kleine stukken en doe ze in de pan bij de uien. Roer alles even goed door elkaar.

Hierna mogen de vloeibare ingrediënten worden toegevoegd aan het mengsel van uien en vijgen. Blijf de compote rustig doorroeren. Als laatste mag er nog een snufje zwarte peper worden toegevoegd.

Laat de compote iets indikken. De compote mag wat stroperig worden. Als laatste mag de staafmixer alles wat gladder maken. Pureer de compote niet helemaal fijn.

Garneer als laatste het geitenkaas op roggebrood met pistache hapje af met een klein kloddertje vijgencompote.

Fijne feestdagen!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

 

Geef een reactie