Reep van gedroogd fruit en zaden

Deze reep van gedroogd fruit en zaden zit vol vezels!

Wat heb je nodig voor de reep van gedroogd fruit en zaden:

  • 65 gr. Havermout
  • 65 gr. Chiazaad
  • 30 gr. Sesamzaad
  • 30 gr. Zonnebloempitten
  • 75 gr. Kokosreepjes
  • 30 gr. Gedroogde cranberry’s
  • 12 Gedroogde vijgen
  • 60 gr. Gebroken lijnzaad
  • 15 Dadels ontpit
  • 1 tl. Kaneel
  • 30 gr. Cacaopoeder
  • 3 et. Honing
  • 125 gr. Ongebrande cashewnoten

Hoe ga je te werk:

Ontpit en halveer eerst de dadels, de vijgen mogen in plakjes worden gesneden. Breek vervolgens de cashewnoten doormidden. Doe hierna alle ingredienten in de keukenmachine. Laat de keukenmachine net zolang draaien totdat alle ingredienten mooi met elkaar vermengd zijn. Het moet een plakkerig mengsel worden.

Doe nu intussen in een lage bakvorm of braadslee een laag vershoud-folie en vet het folie een beetje in met kokosolie. Stort daarna de inhoud van de keukenmachine in de vorm en druk het mengsel goed in de vorm aan.

Zet vervolgens bakvorm voor ongeveer 2 uur in de vriezer. Haal hem na 2 uur uit de vriezer en snijd er 18 repen uit. Wikkel nu alle repen afzonderlijk in aluminiumfolie en doe ze hierna weer in de vriezer. Stop alle repen in een vershoudbakje zodat ze makkelijk in de vriezer bewaard kunnen worden.

Je moet ze in de vriezer bewaren omdat ze geen bindende ingredienten zoals bijvoorbeeld pindakaas of kokosolie bevatten. Als je ze buiten de vriezer zou bewaren vallen ze snel uit elkaar.

Wil je een reep eten, laat hem dan 5 minuten ‘rusten’ buiten de vriezer anders is de reep wel heel erg hard.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie