Energybar met gedroogd fruit en cacao

Deze energybar met gedroogd fruit en cacao is perfect om tijdens een lange duurloop te eten. Zo krijg je gegarandeerd nieuwe energie binnen! Natuurlijk zijn ze ook perfect als lekker en voedzaam tussendoortje. De energybar is lactosevrij.

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 energybars met gedroogd fruit en cacao:

  • 150 gr. Gedroogde dadels
  • 100 gr. Graanvlokken bijvoorbeeld: gerstvlokken, havervlokken, tarwevlokken
  • 75 gr. Gedroogde abrikozen
  • 75 gr. Gedroogde pruimen
  • 2 el. Chiazaad
  • 40 gr. Walnoten
  • 40 gr. Amandelen
  • 2 el. Kokosolie gesmolten
  • 2 Flinke eetlepels cacaopoeder

Pak nu eerst een rechthoekig bakblik of braadslee en bekleed het met een stuk bakpapier.

Vervolgens weeg je de gedroogde dadels af en leg je ze in een schaaltje met warm water. Laat ze hier minimaal 20 minuten in weken.

Snijd intussen de gedroogde abrikozen en de gedroogde pruimen in kleine stukjes. Doe nu de walnoten en de amandelen in de keukenmachine en hak ze grof. Pak hierna een beslagkom en doe er vervolgens de graanvlokken en het chiazaad in. Voeg hieraan toe de grof gehakte noten en de klein gesneden abrikozen en pruimen. Roer dit even allemaal goed door elkaar.

Verwarm op een laag vuur in een steelpannetje de 2 eetlepels kokosolie.

Giet de geweekte dadels af en stop ze in de keukenmachine. Laat de machine draaien. De dadels moeten heel fijn gehakt worden. Voeg als ze fijn genoeg zijn de gesmolten kokosolie eraan toe. Laat de keukenmachine vervolgens weer draaien. Het mengsel moet zo fijn zijn dat het net een zachte pasta wordt. Is het smeerbaar? Dan mag als laatste de cacao worden toegevoegd. Laat de machine nog even goed alles door elkaar mengen en voeg het mengsel vervolgens toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom.

Roer nu alles goed door elkaar heen. Zorg dat alle droge ingrediënten gemengd zijn met de dadel/cacao pasta.

Bewaren in de koelkast.

Stort vervolgens het mengsel in het bakblik of braadslee. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de vorm en druk het goed aan. Zet de vorm met de energybar in worden voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Snijd na ongeveer een uur mooie repen en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.