Dark chocolate black bean brownie

Een lekkere dark chocolate black bean brownie. Hij is glutenvrij en lactosevrij. Heerlijk als tussendoortje met een klein beetje soja yoghurt erop als topping.

Wat heb je nodig voor het maken van een dark chocolate black bean brownie:

  • 500 gr. Geweekte zwarte bonen of 2 grote blikken zwarte bonen (spoel de bonen wel eerst even af met koud water)
  • 4 Kleine bananen (kinderbananen)
  • 100 gr. Gedroogde dadels
  • 125 gr. Berrymix (rozijnen, gojibessen, cranberry’s, moerbeien)
  • 150 ml. Soja drink gezoet
  • 200 gr. Boekweitmeel
  • 2 el. Kokosolie
  • 3 el. Honing
  • 2 tl. Baking soda
  • 3 Eieren
  • 1 tl. Zout
  • 4 el. Cacao
  • 50 gr. Grof gehakte hazelnoten voor de topping

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Vul intussen een kom met een ruime hoeveelheid warm water. Doe hier vervolgens de gedroogde dadels in en laat ze ongeveer 20 minuten weken.

Doe intussen de geweekte zwarte bonen of de afgespoelde bonen uit blik in de blender. Voeg hier de 150 milliliter sojadrink en de drie eieren aan toe. Laat de blender net zolang draaien totdat het een mooi mengsel is. Let op: De bonen worden niet helemaal fijn gemalen.

Pak vervolgens een grote beslagkom en doe hierin vervolgens het boekweitmeel, de baking soda, het zout en de vier eetlepels cacao. Roer deze droge ingrediënten goed door elkaar heen.

Voeg nu het zwarte bonenmengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng alles even goed door elkaar heen.

Vervolgens mogen nu de bananen, de honing, de geweekte dadels en kokosolie in de blender. Deze ingrediënten mogen vervolgens door de blender tot een mooie egale massa worden gemalen/gepureerd. Hierna mag dit mengsel toegevoegd worden aan het zwarte bonen mengsel. Roer alles goed door elkaar heen.

Als laatste mogen nu ook de verschillende gedroogde bessen toegevoegd worden aan de browniemix. Roer deze door je beslag heen.

Bakken.

Bekleed een bakblik met bakpapier en stort hier je beslag in. Verdeel hierna het beslag mooi gelijkmatig in het blik. Als laatste mogen de grof gehakte hazelnoten over het beslag heen verspreid worden.

Bak de dark chocolate black bean brownie in het midden van de oven in 45 minuten gaar. De brownie is gaar wanneer je er met een prikker in prikt en deze er weer droog uitkomt.

Enjoy!

Liefs Janneke.
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie