Dadelbroodje met Walnoten

Een gezond voedzaam tussendoortje. Ook lekker om een dikke plak als lunch te eten. Dit dadelbroodje met walnoten is lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een dadelbroodje met walnoten:

  • 200 gr. Dadels zonder pit
  • 75 gr. Walnoten (grof gehakt)
  • 60 gr. Kokosolie
  • 250 ml. (ongezoete) Soja drink
  • 100 gr. (natuur) Bloem
  • 150 gr. Volkorenbloem
  • 1 tl. (bakkers) Zout
  • 1 tl (wijnsteen) Bakpoeder
  • 1 Ei

Verwarm nu eerst de oven voor op 175 graden.

Verwarm de soja drink in een steelpannetje. Los hier vervolgens ook de kokosolie erin op. Giet vervolgens het mengsel in de keukenmachine en voeg de ontpitte dadels toe. Laat nu de machine op de hoogste stand een paar minuten draaien. Laat hierna het mengsel even rustig afkoelen.

Meng intussen in een beslagkom de twee soorten bloem, de gehakte walnoten het zout en het bakpoeder. Giet de iets afgekoelde melk, kokosolie, en de dadels in de beslagkom met het meel en roer met een lepel alles goed door elkaar en voeg daarna het ei toe. Schep het beslag in een ingevet cakeblik van minimaal 26 centimeter.

Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het broodje 40 minuten goudbruin. Haal het dadelbroodje uit de vorm en laat het dadelbroodje goed afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie