Dadel-kokos-banaankoekjes

Deze dadel-kokos-banaankoekjes zijn een lekker lactosevrij tussendoortje en ideaal om mee te nemen naar school of werk.

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 dadel-kokos-banaankoekjes:

  • 50 gr. Honing
  • 85 gr. Kokosolie
  • 150 gr. Medjoul dadels ontpit
  • 75 gr. Havermout
  • 100 gr. Kokosrasp
  • 2 Bananen
  • 1 Ei

Verwarm nu eerst de oven voor op 175 graden.

Weeg intussen de honing en de kokosolie af. Doe dit vervolgens in een klein steelpannetje. Zet nu het steelpannetje op een laag vuur en verwarm de kokosolie met de honing totdat het vloeibaar is. Roer het vervolgens even goed door.

Weeg hierna alle overige ingrediënten af en doe ze allemaal in een keukenmachine. Laat vervolgens de keukenmachine even goed alles door elkaar mengen. Voeg als laatste de gesmolten kokosolie met de honing toe. En laat de keukenmachine alles samen weer even kort mengen.

Ik heb ooit een keer in een kookwinkel een bakblik gekocht waar je koeken in kan bakken. Ik heb dit keer dit bakblik voor deze koeken gebruikt. Vet het bakblik goed in. Als je niet zo’n vorm hebt, leg dan een vel bakpapier op een bakplaat en maak met een lepel mooie hoopjes van het beslag en druk ze vervolgens met de bolle kant van de lepel een beetje plat. Let op bij het gebruik van een bakplaat: door de kokosolie lopen de koeken in de oven iets uit op de bakplaat.

Bak de dadel-kokos-banaankoekjes nu 30 minuten op 175 graden in het midden van de oven. De koekjes blijven wel een beetje zacht. Laat de koekjes in de vorm of op de bakplaat vervolgens goed afkoelen.

Bewaar ze hierna in een afgesloten trommel in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur 

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.