Cupcakes van kikkererwten, hazelnoten en banaan

Deze cupcakes van kikkererwten, hazelnoten en banaan passen uitstekend in een glutenvrij en lactosevrij dieet.

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes van kikkererwten, hazelnoten en banaan:

  • 350 gr. Kikkererwten uit blik (zonder het vocht)
  • 60 gr. boekweitmeel
  • 2 el. Pindakaas
  • 1 tl. Baking soda
  • 60 gr. Rozijnen
  • 30 gr. Palmsuiker
  • 100 ml. Sojadrink
  • 1 Hele banaan in blokjes
  • 100 gr. Ongebrande hazelnoten (grof gehakt)

Hoe ga je te werk:

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Doe intussen alle ingredienten behalve de hazelnoten, banaan en de rozijnen in de keukenmachine. Laat alles even goed fijn draaien door de machine. Er mogen geen hele kikkererwten meer te zien zijn. Het moet een mooie egale massa zijn. Is het te dik? Voeg er dan nog een klein beetje sojadrink of water aan toe.

Snijd dan de banaan in kleine stukjes en hak de hazelnoten in grove stukken. Spatel vervolgens als het een mooi glad beslag is de stukjes banaan, de grof gehakte hazelnoten en de rozijnen doorheen.

Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes of verdeel het beslag in een muffin/cupcakeblik. Gebruik je een muffin/cupcakeblik vet deze dan goed in!

De cupcakes mogen nu zo’n 20 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, laat ze dan afkoelen op een rooster.

Bewaar de cupcakes van kikkererwten, hazelnoten en banaan in de koelkast in een afgesloten trommel.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie