Crumble van bramen, pruimen en appel

Zin in een heerlijk en voedzaam ontbijt? Deze crumble is een lekkere afwisseling van je normale ontbijt. Warm is de crumble het lekkerst maar koud kan je hem ook prima eten.

Wat heb je nodig voor een crumble van bramen, pruimen en appel voor ongeveer 5 personen:

Voor de fruitvulling heb je nodig:

  • 300 gr. Bramen
  • 6 Pruimen
  • 1 Appel
  • Een halve citroen
  • 2 el. Havermeel

Voor de crumble heb je nodig:

  • 50 gr. Havermout
  • 40 gr. Zonnebloempitten
  • 50 gr. Havermeel
  • 50 gr. Grof gehakte gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 2 el. Kokosolie gesmolten
  • 3 el. Honing
  • 1 tl. Kaneel
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Spoel intussen de bramen onder koud water af en doe ze in een beslagkom. Schil hierna één appel en snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bramen. De zes pruimen mogen in stukjes worden gesneden en uiteraard vergeet de pit er niet uit te halen. Doe ze bij de rest van het fruit in de kom. Gebruik ongeveer één theelepel rasp van de schil van een citroen. Sprenkel vervolgens het sap van een halve citroen over het verse fruit heen. Voeg er nog twee eetlepels havermeel aan toe en roer vervolgens alles goed door elkaar heen.

Pak vervolgens een ovenschaal en doe hier het fruitmengsel in.

Was de gebruikte beslagkom af en maak hem goed droog. Gebruik hem vervolgens om de crumble in te maken.

Weeg de droge ingredienten af en doe ze in de beslagkom. Meng het geheel even door elkaar heen. Pak een klein steelpannetje en verwarm 2 eetlepels kokosolie zodat het vloeibaar word. Voeg de vloeibare kokosolie samen met de honing toe aan het droge mengsel. Roer alles goed door elkaar. Verspreid vervolgens dit mengsel over het fruitmengsel in de ovenschaal.

Bakken.

Schuif de crumble van bramen, pruimen en appel in de oven en bak hem 30 minuten op 180 graden. Als hij klaar is kan je hem heel even laten afkoelen en vervolgens opdienen.

Maak je hem de avond van te voren dan kan je de crumble helemaal laten afkoelen en de volgende ochtend 10 minuten in een voorverwarmde oven zetten zodat hij net lekker warm is voor het ontbijt.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

 

 

Geef een reactie