Couscous met sinaasappel en blokjes aubergine

Een fris zomers gerecht, couscous met sinaasappel en blokjes aubergine.

Wat heb je nodig voor 2 personen om deze couscous met sinaasappel en blokjes aubergine te maken:

  • Een grote of twee kleine aubergines in blokjes
  • Een rode ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Een theelepel gemalen kaneel
  • Scheutje olijfolie
  • 125 gr. couscous
  • Een eetlepel honing
  • 50 gr. Walnoten
  • 50 gr. Amandelen
  • 1 Sinaasappel
  • (eventueel) Een komkommer

Bereiding:

Rooster nu eerst de walnoten en amandelen in een droge, goed hete koekenpan en laat de noten hierna even afkoelen.

Fruit intussen het uitje in een klein beetje olijfolie en voeg hieraan de blokjes aubergine toe, doe er vervolgens naar smaak zout en peper bij. Voeg hierna de kaneel toe en bak dit vervolgens even mee. Blus dit alles af met een klein beetje water. Doe nu vervolgens de deksel op de pan en laat alles 20 minuten lekker stoven.

Boen en rasp intussen de schil van de sinaasappel, voeg deze hierna toe aan de droge couscous. Schenk dan 150 ml. kokend water bij de couscous en voeg het sap van de sinaasappel toe.

Dek de couscous af met vershoud folie en laat deze 10 minuten staan, of volg de aanwijzingen op de verpakking van de couscous. Verwarm in de tussentijd de honing in een klein pannetje. Als de couscous gaar is schep je de honing, walnoten en amandelen door de couscous heen.

Serveer (eventueel) met komkommer welke in kleine blokjes gesneden is.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie