Couscous met boerenkool en mager rundvlees

Een lekkere maaltijd, couscous met boerenkool. Iets oer Hollands met een Oosters tintje.

Wat heb je nodig voor couscous met boerenkool en mager rundvlees voor 4 personen:

  • 300 gr. Boerenkool
  • 225 gr. Couscous
  • 1 Teen knoflook in plakjes
  • 2 Gesnipperde uien
  • Halve venkel in kleine blokjes
  • 2 Stengels bleekselderij in kleine blokjes
  • 100 gr. Rozijnen
  • 200 gr. (mager) Rundvlees in kleine blokjes
  • 1 el. Zoute sojasaus
  • Zout, peper en Chiliflakes naar smaak

Bereid de couscous volgens de verpakking.

Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze even aan in een klein beetje olie. Snij vervolgens de bleekselderij en de venkel.

Wok daarna de knoflook, uien, bleekselderij en venkel samen. Doe vervolgens het klein gesneden vlees erbij en wok dit totdat het vlees gaar is. Voeg na een minuut of 5 ook de in delen gesneden boerenkool toe en roer alles goed door. Roerbak alles zo’n 5 minuten door zodat de boerenkool kan slinken.

Breng het vervolgens op smaak met wat zout, peper en chiliflakes en schep als laatste de rozijnen en couscous erdoor.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie