Coleslaw met gerookte kip en bospeen

Deze coleslaw met gerookte kip en bospeen is lekker op een zomerse dag bij de BBQ of in de winter als lunchgerecht.

Wat heb je nodig voor deze coleslaw met gerookte kip en bospeen:

  • 2 Kleine witte kolen of 1 grote witte kool
  • 1 Bos bospeen
  • Klein bosje selderij
  • 2 El. Halvanaise
  • 4 El. Magere yoghurt
  • 3 El. Appelcider azijn
  • 2 El. Mosterd
  • 2 El.Honing
  • Zout en peper naar smaak

Eerst rasp ik de kool en de bospeen fijn. Als je een keukenmachine hebt is het een fluitje van een cent, anders wees zuinig op je vingers! De selderij hak ik ook fijn. Daarna mag alles bij elkaar.

Ik vind het lekker om het te eten met gerookte kip. Meng de gerookte kip niet door de coleslaw heen, daar wordt het niet lekkerder van, maar serveer het ernaast of erboven op.

Heerlijk op een roggebroodje, als lunchsalade of natuurlijk bij de BBQ, maar maak hem wel minimaal 1 dag van te voren!

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie