Chocolade sinaasappel muffins, gluten-en lactosevrij

Deze chocolade sinaasappel muffins zijn een gezond alternatief voor de ‘normale’ muffin. Ook zijn ze ei- lactose- en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor 12 chocolade sinaasappel muffins:

  • 300 gr. Boekweitmeel
  • 1,5 tl. Baking soda
  • 1,5 tl. Bakpoeder
  • 0,5 tl. Zout
  • 2,5 el. Maizena
  • 50 gr. Honing
  • 50 gr. Palmsuiker
  • 400 ml. Sinaasappelsap plus het vruchtvlees
  • 65 gr. Kokosolie
  • 3 el. Cacao

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Pers ondertussen de sinaasappels uit. Weeg alle ingredienten af en doe ze in een beslagkom. Giet als laatste het vers geperste sap en het vruchtvlees ook bij de droge ingredienten.

Mix alles met een mixer of in de keukenmachine goed door elkaar waardoor het een mooie egale massa wordt.

Verdeel vervolgens het beslag over de 12 vormpjes. Zelf heb ik een muffin bakblik waar ik de vormpjes mooi in kan zetten. Vul de vormpjes of het bakblik tot net onder de rand met het beslag.

Schuif daarna de chocolade sinaasappel muffins voor 15 minuten in de oven.

Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat uitdelen en opeten.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie