Chocolade mugcake uit de oven, gluten- en lactosevrij

Deze chocolade mugcake is zo lekker!

Wat heb je nodig voor 1 chocolade mugcake:

  • 1,5 el. Amandelmeel, havermeel of rijstmeel
  • 1 Ei
  • 3 Verse dadels ontpit
  • 1 el. Cacao
  • 0,25 tl. Baking soda
  • 1 el. Rozijnen of gedroogde papaya stukjes
  • 1 tl. Kokosrasp

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Doe intussen alle ingredienten in de keukenmachine en laat de machine het goed door elkaar mengen. Vet de binnenkant van een koffiekopje even goed in. Wij gebruiken een cookingspray.

Als alles goed is gemengd, schep dan de inhoud van de keukenmachine in een ingevet koffiekopje.

Zet het koffiekopje 20 minuten in de oven. Heb je geen oven dan kan het kopje ook 2 minuten op 900 W in de magnetron.

Haal de mugcake uit het kopje en giet er een beetje honing, maplesyrup of iets anders lekkers overheen. Je kunt het cakeje ook in het kopje laten zitten en uit het kopje lepelen. Net zo lekker!

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Eén gedachte over “Chocolade mugcake uit de oven, gluten- en lactosevrij

Geef een reactie