Chocolade-CranberryKoeken, lactosevrij

Deze chocolade-cranberrykoeken zijn lactosevrij en een prima tussendoortje.

Wat heb je nodig voor 14 chocolade-cranberrykoeken:

  • 350 gr. Kikkererwten uit blik
  • 60 gr. Havermeel
  • 2 el. Pindakaas
  • 1 tl. Baking Soda (natriumbicarbonaat)
  • 60 gr. Gedroogde cranberry’s
  • 30 gr. Kokosbloesemsuiker
  • 100 gr. Pure chocolade
  • 100 ml. Sojadrink (ongezoet)

Bereiding:

Verwarm nu eerst de oven voor op 220 graden.

Week intussen 30 gram cranberry’s in lauw water en hak de chocolade in grove stukken.

Weeg daarna de overige ingredienten af en doe alles, behalve de 30 gram cranberry’s en de chocolade, in de keukenmachine.

Draai dan alle ingredienten tot een mooi deeg. Er mogen geen stukjes kikkererwt meer in zitten.

Spatel vervolgens de cranberry’s en de chocolade door het deeg. Pak een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op of vet de bakplaat goed in. Maak met een bolletjes-tang (ijstang) 14 bolletjes op de bakplaat. Met een natte vinger kan je ze een beetje plat drukken zodat ze op koeken lijken.

De koeken gaan nu voor 15 minuten op 220 graden de oven in. Na de 15 minuten nog even 10 minuten op 160 graden en dan de koeken goed laten afkoelen.

Bewaar de koeken in een afgesloten blik in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie