Chocoladecake, lactosevrij en glutenvrij

Wie is er nou niet gek op chocola? Deze lekkere en gezonde variant is gemaakt met een basis van kikkererwten. De chocoladecake is lactose- en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor een chocoladecake in een vorm van 26 centimeter:

  • 2 Grote blikken kikkererwten (uitlekgewicht per stuk 265 gram)
  • 20 Gedroogde dadels
  • 6 el. Peanutbutter powder (als je dit niet in huis hebt, laat het dan weg)
  • 150 ml. Water
  • 2 Eieren
  • 1 tl. Zout
  • 2 tl. Baking soda
  • 3 el. Cacao
  • 80 gr. Amandelmeel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Weeg alle bovenstaande ingrediënten af op een keukenweegschaal en doe alle ingredienten in de keukenmachine. Laat vervolgens de machine net zo lang draaien totdat het beslag een mooie gladde massa is geworden.

Vet daarna een cakeblik van ongeveer 26 centimeter in of bekleed hem met bakpapier. Stort daarna het chocoladecake beslag erin.

Zet de cake 45 minuten in het midden van de oven. Controleer af en toe met een sateprikker of de cake gaar is. Dit zie je door de prikker in het midden van de cake te steken en hem er vervolgens uit te halen. Als er geen beslag aan de prikker blijft plakken is de cake gaar.

Haal als de cake gaar is hem uit de oven. Laat de cake uit de vorm op een rooster afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.