Chocolade brownies van zwarte bonen

Deze chocolade brownies van zwarte bonen zijn net even anders, maar heel erg lekker! Ze zijn lactose- en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor het maken van chocolade brownies van zwarte bonen:

  • Een blikje zwarte bonen, goed uitgelekt en afgespoeld (uitlekgewicht: 265 gram)
  • 8 Eieren
  • 12 Dadels zonder pit
  • 4 Bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 4 Flinke eetlepels kokosolie
  • 70 gr. Cacao
  • 4 el. Chiazaad
  • 1 tl. Zout
  • 2 tl. Natiumbicarbonaat (Baking Soda)
  • Eventueel: 2 el. cacaonibs

Hoe ga je te werk:

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Doe intussen de bonen, eieren, dadels, bananen, kokosolie in de keukenmachine of blender en maak hier een mooie egale massa van. Voeg al draaiende het zout, natiumbicarbonaat, cacao en het chiazaad toe. Als laatste mogen de cacaonibs er door heen gelepeld worden.

Giet het beslag vervolgens in een ondiepe vorm of braadslee. Zorg dat de hoogte niet meer dan 5 cm is. Strijk eventueel de bovenkant mooi glad. Ook kan je de chocolade brownies versieren met wat gehakte noten of kokosrasp.

Schuif de braadslee of vorm nu de oven in. Check tussendoor of de brownie gaar is. Dit kun je zien door middenin de brownie een satéprikker te prikken, als de prikker er droog uit komt (dus zonder beslag eraan) dan is de chocolade brownie gaar. Dit is na ongeveer 30 minuten.

Bewaar de chocolade brownies van zwarte bonen in een vershoudbox in de koelkast. Ze blijven maximaal 3 dagen goed in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

2 gedachten over “Chocolade brownies van zwarte bonen

  • Kan het ook zonder whey protein? Ik heb thuis alleen smart protein en isolaat van bodyenfitshop. Weet niet of dat hetzelfde is?

    • Hey Pascale, je kan zonder probleem de isolaat pakken van B&F. De smart protein bevat wat andere stoffen zoals l carnitine, vezels en mineralen. Ik weet niet wat deze doet met verhitting. Ik zal gewoon de isolaat gebruiken. Alvast een fijn weekend! Grtz Rutger

Geef een reactie