Chocolade-banaancake met pure chocodruppels

Chocolade-banaancake met pure chocodruppels is een tussendoortje voor de choco lovers! De cake is glutenvrij en lactosevrij.

Wat heb je nodig voor een chocolade-banaancake met pure chocodruppels:

  • 300 gr. Boekweitmeel
  • 4 Bananen
  • 50 gr. Pure chocodruppels of 50 gram pure chocolade
  • 8 Gedroogde dadels
  • 2 el. Palmsuiker
  • 3 el. Cacao
  • 1 el. Honing
  • 1 el. Kokosolie
  • 150 ml. Lauw warm water
  • 1 el. Appelciderazijn
  • 1 tl. Kardemom poeder
  • 2 tl. Baking soda
  • 1 tl. Bakpoeder
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • Snufje zout
  • 0,5 tl. Gemberpoeder

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Doe als eerste de gedroogde dadels samen met de kokosolie, honing, appelciderazijn en het lauw warme water in de blender. Laat deze ingrediënten samen 20 minuten staan. Let op: de blender mag nog niet draaien!

Doe vervolgens alle droge ingrediënten, behalve de pure chocolade druppels, in een beslagkom. Roer dit vervolgens goed door elkaar heen.

Zet nu na 20 minuten de blender aan. Laat de blender net zolang draaien totdat alle dadels mooi fijn zijn. Voeg hierna de vier bananen toe. Laat de blender weer draaien totdat het een mooie pap is geworden.

Giet hierna de inhoud van de blender in de beslagkom met de droge ingrediënten. Meng alles vervolgens goed door elkaar heen. Er mag geen meel meer te zien zijn. Voeg als allerlaatste de pure chocolade druppels toe aan het beslag. Schep de parels even door het beslag heen.

Bakken.

Pak intussen een cakeblik en vet deze goed in of bekleed het blik met bakpapier. Stort de inhoud van de beslagkom in de vorm. Schud het cakeblik voorzichtig heen en weer zodat het beslag netjes verdeeld is in de vorm.

Schuif de chocolade-banaancake met pure chocodruppels voor 5 minuten in het midden van de oven op 160 graden.

Na 5 minuten mag de oventemperatuur verlaagd worden naar 150 graden. Op deze temperatuur mag de cake 30 minuten bakken.

Als de 30 minuten verstreken zijn, mag de oventemperatuur verlaagd worden naar 120 graden. Nu mag de chocolade-banaancake 60 minuten bakken.

Als het uur om is, is de cake gaar. Haal hem vervolgens uit de oven en laat de cake uit de vorm op een rooster helemaal afkoelen.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

 

Geef een reactie