Champignons met geitenkaas, walnoten, honing en veldsla

Champignons met geitenkaas, walnoten, honing en veldsla. Een lekker vegetarisch gerecht als lunch of diner.

Wat heb je nodig voor champignons met geitenkaas, walnoten, honing en veldsla voor 2 personen:

  • 400 gr. Kastanje champignons in plakjes gesneden
  • 2 Rode uien grof gesnipperd
  • 1 Teentje knoflook
  • Handje grof gehakte walnoten
  • 100 gr. Geitenkaas
  • 1 el. Honing
  • Zout en peper
  • 1 tl. Kokosolie of olijfolie
  • 1 Zak veldsla

Snijd eerst de champignons in plakjes snipper de ui grof en pers de knoflook. Bak nu de champignons de knoflook en de ui in de kokosolie. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Als alles mooi bruin is verkruimel je de geitenkaas over de groenten. Niet roeren! Zet het vuur op de laagste stand en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat dit 5 minuten rustig staan. Als de kaas mooi zacht geworden is, hak dan de walnoten grof en verdeel de walnoten en de honing er overheen.

Pak mooie dinerborden en leg daar de verse veldsla op. Verdeel nu het champignonmengsel over beide borden. Als je dit gerecht als diner eet, maak er dan bijvoorbeeld bulgur, couscous, zilvervliesrijst of quinoa bij.

Geniet ervan!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie