Carrotcake met kwark en banaan

Een carrotcake met kwark en banaan is een lekker en voedzaam tussendoortje. Ook is dit een glutenvrij recept.

Wat heb je nodig voor een carrotcake met kwark en banaan:

  • 250 gr. Boekweitmeel
  • 250 gr. Wortel, geraspt
  • 2 Eieren
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 130 gr. Kokosolie
  • 50 gr. Honing
  • 175 gr. Magere kwark
  • 100 gr. Gedroogde dadels
  • 2 Bananen
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Rasp intussen de wortels en snijd de gedroogde dadels en de twee bananen in stukjes.

Doe vervolgens het boekweitmeel, de twee theelepels bakpoeder en het snufje zout in een beslagkom. Roer alles even door elkaar heen.

Pak nu een andere beslagkom of schaal en doe hier de magere kwark, de honing en de eieren in. Mix alles met een handmixer tot een luchtig geheel. Voeg dit na het mixen toe aan de beslagkom met het meel. Roer alles met een lepel goed door elkaar heen. Het wordt een stevig beslag.

Smelt in een klein pannetje de kokosolie. Als de kokosolie gesmolten is mag het worden toegevoegd aan het beslag. Roere het er goed doorheen.

Als laatste mogen de in stukjes gesneden gedroogde dadels, banaan en geraspte wortels er door heen worden geroerd.

Bakken.

Vet een cakeblik van minimaal 26 centimeter in of bekleed hem met bakpapier. Stort vervolgens het beslag in de vorm. Schuif nu de carrotcake in het midden van de oven en bak hem 60 minuten op 180 graden.

Haal de cake meteen uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie