Cake van kikkererwten en appelmoes

Deze cake van kikkererwten en appelmoes is verrassend lekker!! Onderstaand recept is lactosevrij en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor een cake van kikkererwten van 26 centimeter:

  • 100 gr. Boekweitmeel
  • 275 gr. Appelmoes
  • 100 gr. Rozijnen
  • 310 gr. Kikkererwten (groot blik van Bonduelle)
  • 1 tl. Zout
  • Halve tl. baking soda
  • Halve tl. bakpoeder
  • 80 gr. Pindakaas
  • 1 el. Agavesiroop

Verwarm nu eerst de oven  eerst voor op 180 graden.

Doe ondertussen bovenstaande ingredienten in de keukenmachine, maar behalve de rozijnen! Laat daarna de machine alle ingrediënten goed fijn draaien en mengen.

Doe daarna de inhoud van de keukenmachine in een cakeblik en meng vervolgens de rozijnen erdoor heen. Ook kun je de rozijnen vervangen voor cranberries en/of noten.

Schuif nu het blik voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. De cake blijft een beetje nat.

Laat de cake van kikkererwten helemaal afkoelen voordat je hem aansnijd. Bewaar deze cake in de koelkast.

Eet smakelijk en geniet ervan!!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie