Cajun kip met mango en zoete aardappel

Cajun kip met mango en zoete aardappel.

Wat heb je nodig voor cajun kip met mango en zoete aardappel voor 4 personen:

  • 500 gr. Kippendij filet
  • 1 Groot blik kikkererwten
  • 1 Kilo zoete aardappel
  • 2 Verse rijpe mango’s
  • 2 tl. Cajun kruiden
  • Scheut olijfolie
  • Een beetje verse peterselie als garnering.

Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.

Snijd de kippendij filet in blokjes. Grill vervolgens de kip totdat deze helemaal gaar is. Leg ze nu even weg. Snijd ondertussen de zoete aardappel in blokjes. Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Leg vervolgens de in blokjes gesneden zoete aardappel hierop. Meng nu door de zoete aardappel een beetje olijfolie en de twee theelepels cajun kruiden.

Schuif vervolgens de bakplaat met de zoete aardappel erop, voor 20 minuten in de oven. Snijd intussen de verse mango in stukjes en giet de kikkererwten uit het blik in een vergiet en spoel ze met koud water af.

Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en verdeel de gegrilde kippendij filet stukjes en de in stukjes gesneden mango erover heen. Ook mogen de kikkererwten erover heen verspreid worden. Schuif nu nogmaals de bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en verdeel de cajun kip met mango en zoete aardappel over 4 dinerborden. Garneer met wat fijngehakte verse peterselie.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie