Brownie met banaan, noten en cranberries

Deze brownie met banaan, noten en cranberries is lactosevrij. Heerlijk als tussendoortje met wat homemade jam en verse bramen.

Wat heb je nodig voor een brownie-vorm van ongeveer  20 centimeter bij 26 centimeter:

  • 4 Grote bananen of 5 kinderbananen
  • 10 gedroogde dadels (geweekt in warm water +/- 15 minuten)
  • 150 gr. Boekweitmeel
  • 150 gr. tarwemeel
  • 100 gr. Gedroogde ongezoete cranberries
  • 200 gr. Gehakte ongebrande en ongezouten gemengde noten
  • 1 el. Honing
  • 1 el. Kokos olie + een beetje om de vorm in te vetten
  • 150 ml. Water
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 1 tl. Baking soda
  • Snufje zout
  • 4 el. cacao

Verwarm nu eerst de oven voor op 160 graden.

Pak een kommetje en vul het met warm water en laat de 10 gedroogde dadels hierin eerst zo’n 15 minuten weken.

Doe vervolgens de bananen, de honing, de kokosolie en het water in een blender. Voeg de geweekte dadels er ook aan toe. Laat als de ingrediënten in de blender zitten de blender draaien totdat alles goed is gemengd.

Pak intussen een beslagkom en weeg het tarwemeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, baking soda en het zout af. Roer vervolgens alle droge ingrediënten goed door elkaar.

Zeef de vier eetlepels cacao boven de beslagkom met droge ingrediënten door een fijne zeef zodat er geen klontjes ontstaan. Roer alles nogmaals door elkaar. Weeg de ongebrande, ongezouten gemengde noten af en hak ze grof. Voeg ze vervolgens toe aan het mengsel. Als laatste mogen ook de ongezoete cranberries worden toegevoegd. Roer alles even door elkaar.

Voeg nu als laatste de inhoud van de blender toe aan de droge ingrediënten. Roer dit allemaal goed door elkaar heen net zolang totdat het een kleverig beslag is geworden. Is het heel dik, voeg er dan nog een klein beetje water aan toe.

Bakken.

Vet nu het brownie bakblik goed in met een beetje kokosolie. Doe hierna het beslag in de vorm en schuif het bakblik in de voorverwarmde oven. Zet de timer op 5 minuten. Na vijf minuten mag de temperatuur van de oven worden teruggedraaid naar 150 graden. Zet de timer vervolgens op 30 minuten. Na 30 minuten mag de temperatuur naar 120 graden worden gedraaid. Zet nu de timer op 50 minuten. De brownie staat in totaal 85 minuten in de oven.

Laat de brownie met banaan, noten en cranberries goed afkoelen op een rooster en uit het bakblik voordat je hem gaat snijden.

Bewaar hem in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie