Boekweitkoeken met pure chocolade

Wie wil er nu niet deze lekkere glutenvrije en lactosevrije boekweitkoeken met pure chocolade proberen!

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 boekweitkoeken met pure chocolade:

  • 180 gr. Boekweit vlokken
  • 160 gr. Maismeel
  • 200 gr. Kokosolie
  • 100 gr. Honing
  • 2 Eieren
  • 1,5 tl. Baking soda
  • 120 gr. Rozijnen
  • 100 gr. Pure chocolade
  • 0,5 tl. Zout

Verwarm eerst de oven voor 175 graden.

Doe vervolgens de boekweit vlokken het maismeel en het zout in een beslagkom. Meng dit even goed door elkaar. Verwarm op een laag vuur de honing en de kokosolie. Laat beide ingredienten met elkaar versmelten. Hak intussen de pure chocolade in kleine stukjes. Zodra het is gesmolten kan het mengsel door de droge ingredienten geroerd worden. Als het beslag goed gemengd is voeg dan nu ook de twee eitjes toe en de baking soda. Alles even goed roeren. Als laatste kunnen de rozijnen en de gehakte pure chocolade erdoor heen geroerd worden.

Leg op een bakplaat een stuk bakpapier of vet de bakplaat goed in. Maak met een eetlepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Druk ze een klein beetje plat.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog een beetje zacht. Haal ze van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster.

Geloof me, deze koekjes halen de koektrommel niet. Maar als je ze toch wilt bewaren, bewaar ze dan in een koektrommel of bewaarblik.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie