Boekweit muffins, gluten- en lactosevrij

Deze boekweit muffins zijn gluten- en lactosevrij en zitten boordevol vezels.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 boekweit muffins:

  • 120 gr. Boekweitmeel
  • 120 ml. Sojamelk (ongezoet)
  • 2 el. Gebroken lijnzaad + 1 el. heet water
  • 80 gr. Rozijnen of cranberry’s
  • 4 Kleine appels of 2 grote appels geraspt
  • 1 tl. Kaneel
  • 0,5 tl. Baking soda
  • 0,5 tl. Bakkerszout of Himalaya zout
  • 2 el. Appelstroop

Verwarm nu eerst de oven voor op 175 graden.

Pak vervolgens een muffinvorm en vet deze goed in of gebruik cupcake vormpjes.

Weeg nu eerst de rozijnen af en laat ze wellen in lauw warm water. Doe dan de gebroken lijnzaad in een kommetje en voeg hier 1 eetlepel heet water aan toe. Laat dit even staan. Schil en rasp intussen de appels.

Meng alle droge ingredienten goed door elkaar. Voeg bij de gemengde droge ingredienten de overige ingredienten. Meng dit allemaal goed door elkaar.

Verdeel nu het beslag over de muffinvorm of cupcakevormpjes. Vul de vormpjes 3 kwart.

Zet de boekweit muffins 20 à 22 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in een muffin om te kijken of ze gaar zijn. Ze zijn gaar als de prikker er droog uitkomt.

Haal ze meteen uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster of haal de cupcake vormpjes van de bakplaat en zet ze ook op een rooster.

Als de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je ze een paar dagen bewaren. Leg ze wel in de koelkast.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.