Boekweit cupcakes met kokos en frambozen

Boekweit cupcakes met kokos en frambozen zijn een heerlijke traktatie en ze zijn glutenvrij. Eet ze bijvoorbeeld als tussendoortje of maak ze voor een feestje. Succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 boekweit cupcakes met kokos en frambozen:

  • 200 gr. Boekweitmeel
  • 2 Grote rijpe bananen
  • 200 gr. Magere kwark
  • 40 gr. Geraspte kokos
  • 100 ml. Water
  • 200 gr. Verse frambozen
  • 1 tl. Baking soda
  • 1 tl. Bakpoeder
  • Snufje zout

Verwarm nu eerst de oven voor op 180 graden.

Hoe ga je te werk:

Prak intussen de rijpe bananen op een bord of in een kommetje.

Weeg alle droge ingrediënten af en doe ze in een beslagkom, behalve de verse frambozen. Roer de droge ingrediënten even door elkaar heen. Voeg vervolgens het water, de magere kwark en de geprakte banaan toe. Roer dit alles goed door elkaar heen. De droge ingrediënten mogen niet meer zichtbaar zijn.

Doe nu de verse frambozen erdoor heen. Schep het beslag voorzichtig om zodat de frambozen zo goed als heel blijven.

Zet de cupcake vormpjes op een bakplaat klaar zodat je het beslag er gemakkelijk in kan doen met een lepel. Omdat het beslag wat dikker is, kan je met een eetlepel de vormpjes mooi vullen. Vul de vormpjes tot de rand.

Het bakken van de cupcakes.

Schuif vervolgens de boekweit cupcakes met kokos en frambozen voor 40 minuten de oven in. Laat de cupcakes als ze gaar zijn op een rooster helemaal afkoelen.

De cupcakes blijven een beetje smeuïg, dit komt door de banaan die erin verwerkt zit. Bewaar de cupcakes in een afgesloten trommel in de koelkast.

Enjoy!
Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie