Boekweit-bananen pannenkoekjes

Deze boekweit-bananen pannenkoekjes zijn lactosevrij en glutenvrij. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Wat heb je nodig voor 15 boekweit-bananen pannenkoekjes:

  • 200 gr. Boekweitmeel
  • 600 ml. Sojamelk naturel
  • 3 Eieren
  • 2 Geprakte rijpe bananen
  • snufje Zout
  • 0,5 tl. Baking Soda (Natriumbicarbonaat)
  • Kokosolie om in te bakken

Doe nu eerst alle ingrediënten in een beslagkom en mix het beslag vervolgens met een garde of handmixer tot het een mooie egale massa wordt.

Laat nu een (pannen)koekenpan goed heet worden. Bak vervolgens de pannenkoeken één voor één in een klein beetje kokosolie of in een pan met anti-aanbaklaag. De pannenkoekjes gaan dan in de pan mooi ‘bubbelen’, dit komt door de baking soda die in het beslag zit. De pannenkoekjes kan je omdraaien als de bovenkant helemaal droog is.

Je kunt de boekweit-bananen pannenkoekjes warm of koud eten. Serveer ze warm met wat vers fruit en/of noten. Eet je ze koud? Smeer er wat appelstroop of notenpasta op.

Je kan ze 1 dag bewaren in de koelkast of vries ze per 2 verpakt in.

Enjoy!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie