Bloemkoolkoekjes met blauwschimmelkaas

Deze bloemkoolkoekjes met blauwschimmelkaas zijn lekker als snack of als bij-gerecht bij bloemkoolsoep.

Wat heb je nodig voor ongeveer 24 bloemkoolkoekjes met blauwschimmelkaas:

  • 250 gr. Bloemkool
  • 250 gr. Bulgur
  • 500 ml. Water
  • 100 gr. Blauwschimmelkaas
  • 4 Eieren
  • 50 gr. Havermout
  • Zout, peper en chillivlokken naar smaak

Kook eerst de bulgur ( volg de instructies op de verpakking ) gaar in 500 ml water. Stop de rauwe bloemkool in de keukenmachine en maal hem net zo fijn als de bulgur.

Als de bulgur gaar is laat hem dan eerst even afkoelen. Als de bulgur bijna helemaal is afgekoeld kunnen de bloemkool, de 4 eieren, havermout, de kruiden en de blauwschimmelkaas erdoor heen. De kaas eerst even in blokjes snijden of raspen voordat je het door de bulgur roert.

Maak nu met een ijsbolletjes tang mooie gelijkmatige bolletjes en druk ze een beetje plat op een bord of schaal. Het worden een soort kleine dikke hamburgertjes. Bak de bloemkoolkoekjes in een koekenpan in kokosolie mooi bruin.

Serveer ze als lunch of als diner, lekker met een beetje homemade tomaten/groente saus.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Eén gedachte over “Bloemkoolkoekjes met blauwschimmelkaas

Geef een reactie