Bloemkoolsoep lekker als lunch of diner

Bloemkoolsoep, lekker als lunch of diner.

Wat heb je nodig om voor 6 personen bloemkoolsoep te maken:

  • 1 Hele bloemkool
  • 1 Prei
  • 2 Uien
  • 3 Stengels bleekselderij
  • 2 Liter Bouillon

Begin eerst met het fijn snijden van de uien en fruit ze daarna aan in een pan met een beetje olie. Doe vervolgens de klein gesneden prei en bleekselderij erbij.

Doe hierna de bloemkool in grove stukken erbij en bak ze heel even mee. De bouillon mag er nu ook bij en laat alles ongeveer een minuut of 20 koken.

Als de bloemkool na een minuut of 20 zacht is, pureer dan de soep met een staafmixer zodat het een mooie gladde soep word. Schenk de soep in een mooi diep bord en garneer met een bloemkoolkoekje en wat druppeltjes olie en een beetje paprikapoeder.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie