Bloemkool soep met kurkuma

Een lekker lunchgerecht deze bloemkool soep met kurkuma.

Wat heb je nodig voor een flinke pan bloemkool soep met kurkuma:

  • Een grote bloemkool in grove stukken
  • 1 liter groentebouillon zelf getrokken (Mag ook gewoon van een blokje)
  • 1 Gesnipperde rode ui
  • Flinke eetlepel kurkuma
  • Teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie of een theelepel kokosolie
  • Eventueel een scheutje sojaroom (Alpro) en fijn gesneden verse bladpeterselie.

Fruit eerst het uitje en de knoflook in de olijfolie/kokosolie. Voeg nu de kurkuma toe en bak deze even mee. Na een minuutje of twee voeg je de gesneden bloemkool toe. Even omscheppen en dan mag de groentebouillon erbij.
Laat het geheel een minuut of 25-30 koken. De bloemkool moet in ieder geval gaar zijn.

Dan mag de staafmixer zijn werk doen. Pureer dan de bloemkool tot een mooie gladde massa.  Dan kan je het afmaken met (eventueel) een klein beetje (lactosevrije) room en fijn gesneden bladpeterselie.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie