Bloemkool pizzabodem met kaas

Weer eens iets anders; bloemkool pizzabodem met kaas.

Wat heb je nog nodig voor een bloemkool pizzabodem met kaas:

  • 200 gr. Geraspte kaas
  • 1 Ei
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 Rode uien gesnipperd
  • Gedroogde oregano

Verwarm eerst de oven voor op 225 graden.

Hoe ga je te werk:

  • Kook een hele bloemkool en laat deze eerst volledig afkoelen.
  • Doe de gekookte afgekoelde bloemkool in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Zorg ervoor dat je het niet tot een puree draait.
  • Druk of knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool tussen je handen of door een zeef. Hoe droger hoe harder de bodem wordt.

Meng vervolgens bovenstaande ingredienten samen met de bloemkool in een kom.

Pak een bakplaat en leg op de bakplaat een stuk bakpapier. Druk het bloemkoolmengsel plat op de bakplaat zodat de gehele plaat gevuld is.

Schuif de bakplaat in de oven en zet de timer op 30 minuten. Vervolgens moet de bodem nog even een minuut of 5 à 10 onder de grill.

Haal de bakplaat uit de oven en beleg de pizzabodem naar wens met diverse soorten groenten en nog wat (geiten)kaas. Bak de pizza nog een minuut of 5 à 10 in de oven zodat de kaas mooi gesmolten is.

Eet smakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur

Geef een reactie