Bietjes met zoete aardappel en zachte geitenkaas

Bietjes met zoete aardappel en zachte geitenkaas is een lekker hoofdgerecht of als vegetarisch bijgerecht te maken.

Wat heb je nodig voor bietjes met zoete aardappel en zachte geitenkaas voor 4 personen:

  • 1 kg. Zoete aardappel
  • 500 gr. Gekookte bietjes
  • 150 gr. Zachte geitenkaas
  • 2 Sjalotten
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 et. Olijfolie
  • Verse peterselie

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Schil intussen de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Snijd vervolgens ook de bietjes in blokjes. Snipper hierna de sjalotten. Pak een braadslee of ovenschaal en doe hier alle ingrediënten in. Roer alles met je handen door elkaar heen.

Sprenkel er wat olijfolie overheen en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng alles weer even goed door elkaar heen met je handen.

Brokkel met je handen als laatste de zachte geitenkaas in stukjes en verdeel dit over de groenten.

Schuif de braadslee of ovenschaal vervolgens voor 45 minuten in het midden van de oven. Het gerecht is gaar wanneer de zoete aardappel zacht is als je er met een vork inprikt.

Garneer met wat verse peterselie.

Eetsmakelijk!

Liefs Janneke
Gewichtsconsulente / (Sport)Voedingsadviseur 

Ps; heb je bovenstaand recept gemaakt? Deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram en tag mij in het bericht.

Geef een reactie